nieuws

Opnieuw Frans deel TNT logistiek verkocht

Home

TNT heeft opnieuw een deel van zijn Franse activiteiten verkocht aan het Franse Malherbe. Het gaat om de resterende activiteiten van Logistiques Nicholas, onderdeel van TNT’s Franse dochter TNT Logistics Holdings SAS. Nu is ongeveer 95 procent van TNT Logistics France verkocht. De overige vijf procent zal waarschijnlijk binnenkort worden verkocht.

Opnieuw Frans deel TNT logistiek verkocht
Malherbe

Zoals bekend wil TNT zijn logistieke activiteiten, goed voor een jaaromzet van 3,4 miljard, van de hand doen. Verkoop van de logistieke activiteiten in Frankrijk had eerste prioriteit omdat daar al jaren met verlies wordt gedraaid. Eerder werden al onderdelen verkocht aan Malherbe en ook aan ND Logistics.

 

Negatief effect 

Het verwachte negatieve financiële effect van de verkoop van de Franse logistieke activiteiten zal waarschijnlijk maximaal 140 miljoen euro voor belastingen bedragen. Het grootste deel hiervan wordt in 2005 geboekt.

Expres en vrachtmanagement in Frankrijk blijven gewoon onderdeel uitmaken van TNT omdat het concern dit als kernactiviteiten ziet.

 

Gratis informatiepakket Logistieke Dienstverlening

Reageer op dit artikel