nieuws

Kwaliteit flexwerkers logistiek goed

Home

Gemiddeld 44 procent van de bedrijven heeft in 2004 flexwerkers ingezet. Zij werden vooral ingeschakeld om pieken en dalen op te vangen en om flexibeler te zijn.

Kwaliteit flexwerkers logistiek goed
Kwaliteit flexwerkers logistiek goed

Uitzendbureau Tempo-Team en LogistiekKrant onderzochten in 2004 de markt. Ruim 400 bedrijven gaven hun mening over diverse logistieke arbeidsvraagstukken. Het onderzoek Logistics Labour Survey wordt sinds september 2004 elk jaar uitgevoerd.

 

Bedrijven waren met 60 procent redelijk tevreden over de kwaliteit van de flexwerkers. Logistiek interim-manager Hans Hamilton: “Ikzelf opteer voor een basis met vast logistiek personeel en een flexaanvulling op die momenten dat de werkdruk erom vraagt. Een nadeel vind ik wel dat je dan niet altijd kunt beschikken over dezelfde groep flexwerkers. En kun je wel snel beschikken over gekwalificeerde flexwerkers?”

Paul Fontein van Rotanova vond de inzet van flexwerkers belangrijk. “Bedrijven die gevoelig zijn voor seizoensinvloeden kunnen niet zonder. De vraag naar flexibiliteit vanuit de opdrachtgevers wordt ook steeds sterker. Er worden veel korte termijn afspraken gemaakt. Dit maakt ook het plannen heel erg moeilijk en dat maakt het belang van goede afspraken alleen maar groter.”

 

Bron: Logistics Labour Survey, Logistiekkrant september 2004

 

Reageer op dit artikel