nieuws

Frans Maas wil naam behouden

Home

De kans is groot dat de naam Frans Maas blijft behouden voor de logistieke wereld. Bestuursvoorzitter Arvid Manneke zegt dat de naam Frans Maas veel beter bekend is in Europa dan DSV en merknaam DFDS Transport.

Het Deense transportconcern DSV wil 38 euro betalen per aandeel Frans Maas. Als de transactie slaagt verdwijnt Frans Maas binnenkort van de Amsterdamse beurs. Het nieuwe bedrijf – mogelijk dus onder de vlag Frans Maas – heeft straks 19.000 mensen in dienst en een omzet van 4,1 miljard euro. Frans Maas heeft nu 1,8 miljard euro omzet en 7.800 medewerkers.

Brutowinstmarge verhogen
Volgens Manneke moet het mogelijk zijn om de brutowinstmarge te verhogen van 2 procent naar 5 á 6 procent. Manneke zegt dat de nieuwe combinatie wel veel volume toevoegt aan het netwerk, maar geen extra kosten. De overname is door de huidige aandeelhouders met instemming begroet.

Uitstekende aanvulling
Beide netwerken vullen elkaar geografisch gezien uitstekend aan. DFDS is sterk in Scandinavië, Groot-Brittannië en Duitsland. Frans Maas is een grote speler in de Benelux en Zuid-Europa. Kurt Larsen, Chief Executive Officer van DSV, en Arvid Manneke, bestuursvoorzitter van Frans Maas, zullen het fusieproces gaan leiden. Manneke komt ook in het bestuur van DSV als Executive Vice President.

Reageer op dit artikel