nieuws

Automatisch kantelsysteem

Home

Voor kunststofverwerkende bedrijven die granulaat vanuit octabins verwerken, is er een simpele oplossing om al het materiaal uit octabins volledig te gebruiken. Al bij een restant van 50 kg kan het alarm ‘empty’ de productie voortijdig stilzetten. Om de octabins helemaal leeg te zuigen, moet er iemand bij blijven. Dit kantelsysteem zet bij 200 kg […]

Automatisch kantelsysteem
Automatisch kantelsysteem

Voor kunststofverwerkende bedrijven die granulaat vanuit octabins verwerken, is er een simpele oplossing om al het materiaal uit octabins volledig te gebruiken. Al bij een restant van 50 kg kan het alarm ‘empty’ de productie voortijdig stilzetten. Om de octabins helemaal leeg te zuigen, moet er iemand bij blijven. Dit kantelsysteem zet bij 200 kg restmateriaal een octabin automatisch in scheefstand en ervoor zorgt dat deze voor 100% kan worden leeggezogen zonder dat er iemand bij hoeft te staan. Het kantelsysteem bestaat uit een constructie waarop een octabin wordt geplaatst en werkt zonder storingsgevoelige sensoren. Productiestilstand wordt sterk gereduceerd en de materiaalbesparing kan jaarlijks oplopen tot enkele veelvouden van de investering.

Reageer op dit artikel