nieuws

APAL wordt Palfinger

Home

De handelsonderneming Apal heeft haar bedrijfsnaam met onmiddellijke ingang omgedoopt in Palfinger Nederland. De reden hiervoor is dat de Palfinger producten het leeuwendeel van de omzet van het bedrijf in Zoeterwoude vormen.

APAL wordt Palfinger
Palfinger

Sinds het officiële importeurschap in 1994 is de jaarlijkse afzet, van met name de Palfinger autolaadkranen, vervijfvoudigd. Volgens directeur en eigenaar Gerard van den Aarsen van APAL is de verkoop van de Palfinger autolaadkranen daarmee hun belang­rijkste productgroep in ons land geworden. In de afgelopen tien jaar is de afzet gestegen van zo’n 60 stuks naar ongeveer 300 stuks. Het aantal landelijke dealers nam in het afgelopen decennium toe van 7 naar 21 en het eigen personeelbestand steeg van 3 naar 15 medewerkers.

 

Top drie

Palfinger behoort nu tot de top drie van meest verkochte autolaad­kranen in Nederland. Met de naamswijziging willen de importeur en de fabrikant zich beter profileren ten opzichte van concurrerende merken, waaronder de kranen van concurrent Hiab. De Handelsonderneming Apal houdt zich sinds 1994 bezig met de im­port, opslag en (exclusieve) verkoop in Nederland van de diverse producten van het Oostenrijkse Palfinger AG.  

Reageer op dit artikel