nieuws

Volumineus verpakkingssysteem

Home

Er is een nieuw verpakkingsmateriaal op de markt gebracht. Het systeem bestaat uit twee vloeibare componenten. Wanneer de gebruiker deze samenvoegt zet het zich binnen 15 a 20 seconden uit tot maximaal 280 keer het volume van de vloeibare toetstand.

Het systeem, Prfoamplus, is ontwikkeld door Storopack en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Als het handschuimverpakkingsysteem EZ 100 en als het zakverpakkingssysteem MD 50. Beide systemen werken volgens hetzelfde principe. Verschil is dat de MD 50 een schuimlaag in de vooraf gekozen grootte en hoeveelheid produceert. Waar de EZ 100 het verpakkingsschuim rechtstreeks in het karton verdeelt.

Vloeibaar
Voordeel van dit systeem is dat het verpakkingsmateriaal gemaakt kan worden op het moment dat dit direct nodig is. De gebruiker moet de componenten difenylmethaandi-isocyanaat en een polyolmengsel samenvoegen. Deze stoffen verbinden zich binnen korte tijd tot een cfk- vrij piepschuim. Omdat het om vloeibare stoffen gaat die zich uitzetten, kan het volume van een volledige vrachtwagenlading verpakkingsmateriaal in twee vaten van 200 liter opgeslagen worden.

Reageer op dit artikel