nieuws

Leveranciers material handling gematigd positief

Home

De wereldmarkt van material handling steeg in 2004. Bijna alle spelers in de top lieten betere cijfers zien dan in 2003. Toch blijven Nederlandse vertegenwoordigers voorzichtig voor 2005.

Leveranciers material handling gematigd positief
Top 15

Dit bleek uit de jaarlijkse top vijftien die door Modern Material Handling uit Amerika werd opgesteld. De top vijftien werd in april 2005 bekendgemaakt.

 

De wereldmarkt material handling steeg in 2004. Siemens Dematic bleef op één en Daifuku op drie. FKI en Schaefer wisselden van plaats. Dit kwam vooral door de groei van FKI. Opvallend was dat alle bedrijven behalve Swisslog een beter resultaat lieten zien dan in 2003. De omzet van het Zwitserse bedrijf daalde licht doordat veel productiebedrijven afgestoten werden. Het aantal medewerkers daalde fors.

 

In Nederland wiselden goede en slechte cijfers elkaar af. De goede cijfers waren vaak gebaseerd op kostenbesparingen en niet op groei. “Dit laatste is nodig om onze markt duidelijke groei te geven. Om de economie uit het slop te trekken, is meer nodig, stelt Peter Gerretse directeur Vanderlande Industries. Zo wees hij op de internationale situatie. “ In Amerika dreigt verdere groei onder druk te komen staan door hoge olieprijzen en een oplopende rente.”

 

Bron: Modern Material Handling, Logistiekkrant april 2005

Reageer op dit artikel