nieuws

Jaarlijkse logistieke kerstklus

Home

Kerstkaartjes en de mailings van de zorgverzekeraars maakten het dit jaar extra spannend voor TPG Post.

In ongeveer drie weken tijd sorteert en bezorgt TPG Post circa 200 miljoen decemberkaartjes. Ruim 40.000 postbestellers zijn hier volop mee bezig, ook hun collega’s in de sorteercentra en (pakjes-)chauffeurs hebben bergen werk te verzetten. Deze dagen zal het sorteerbedrijf twee keer zoveel post sorteren dan normaal.

Druk door zorgmailings
In de drukste maand van het jaar, heeft TPG Post 3.300.000 kilo ook nog eens extra poststukken van zorgverzekeraars bezorgd. Het grootste deel van de 11 miljoen poststukken is tussen 6 en 16 december bezorgd, net vóór de piek kerstkaarten. De aanbiedingen van de zorgverzekeraars vroegen door het zware gewicht van gemiddeld 300 gram per stuk en de korte periode waarin deze grote hoeveelheden poststukken verwerkt moesten worden. In de sorteercentra van TPG Post is extra mankracht ingezet om in het weekend van 10 en 11 december het merendeel van de poststukken van de zorgverzekeraars te verwerken. Ruim 40.000 postbestellers hebben ieder ruim 80 kilo meer post naar 20.552 brievenbussen gebracht.

Reageer op dit artikel