nieuws

ICS in Belgische handen

Home

Automatiseerder ICS (boordcomputers voor logistiek en fleetmanagement) wordt overgenomen door Punch. Deze Belgische technologiegroep verwerft alle aandelen ICS van Pon, dat ruim tien jaar eigenaar is geweest.

ICS past beter bij de kernactiviteiten van Punch dan van Pon, dat onder meer auto-importeur (Volkswagen en Porsche) en leasebedrijf is. ICS, naar eigen zeggen marktleider in oplossingen en mobiele informatiesystemen in transport, fleet en milieu, ziet in de overname een groeimogelijkheid in draadloze communicatie. Het heeft onder meer met mobiel informatiesysteem Nexus een sterke positie in de Benelux.

Punch opereert met drieduizend werknemers in Europa, Azië en Zuid-Amerika. De sterke positie van ICS in de Benelux is een welkome aanvulling. Punch wil alle telematica-activiteiten van de Punch-groep bundelen in Punch Telematix. Hierin neemt Pon ook een beperkte participatie.

Reageer op dit artikel