nieuws

Consolidatie in contractlogistiek

Home

De overname van Exel door Deutsche Post World Net zet de markt voor contractlogistiek op zijn kop. Met een overname van marktleider Exel klimt DHL Solutions (onderdeel van Deutsche Post) van de vierde naar de eerste plaats. Ook wereldwijd is DHL/Exel nu verreweg de grootste.

Deutsche Post en Exel gaan elkaar mooi versterken. DHL Solutions is relatief zwak in het Verenigd Koninkrijk en de VS, waar Exel van oudsher sterk is, terwijl in Duitsland de situatie precies omgekeerd is. UPS, dat eveneens gegadigde was om een bod uit te brengen op Exel, zal het ontstaan van zo’n grootmacht niet zomaar toejuichen.

Er is in contractlogistiek potentieel voor consolidatie, zo geeft onderzoeker John Manners-Bell van Transport Intelligence aan. ‘De top-10 haalt er samen een aandeel van net veertig procent van de markt. In expres is de top-4 goed voor een marktmeerderheid, dus voor contractlogistiek is nog een lange weg naar volwassenheid te gaan.’

Reageer op dit artikel