nieuws

Wederom bestuurswijziging bij Exact

Home

Opnieuw vertrekt een bestuurder bij softwarebedrijf Exact. Directeur Nederland Peter van Haasteren moet het veld ruimen op het moment dat de nieuwe bestuursvoorzitter Rajesh Patel zijn strategie ontvouwt. De Nederlandse activiteiten van Exact worden onderverdeeld in twee groepen, zo meldde de onderneming vrijdag.

Van Haasteren is zeker niet de eerste bestuurder die weggaat bij Exact. Het heeft de laatste tijd flink gerommeld in de top van het softwarebedrijf. Nadat grootaandeelhouder Eduard Hagens vorig jaar een machtsstrijd had gewonnen van de bestuurders en commissarissen, maakte hij schoon schip aan de top. Vervolgens zag Exact de net aangestelde financieel topman Eelco van der Enden vertrekken, nog voordat hij formeel benoemd was. Vorige maand hielp aandeelhouder Hagens de nieuwe topman Patel in het zadel.
Patel kende geen gemakkelijk start bij Exact. Kort na zijn aantreden moest Exact een winstalarm afgeven, wegens tegenvallers op de Nederlandse markt. Het aandeel maakte toen een koersval van 15 procent. De hoogste bestuurder was niet bereikbaar voor een toelichting op zijn beslissing.
Het eerste wapenfeit van de bestuursvoorzitter is de interne opdeling van de Nederlandse activiteiten van Exact. Een groep binnen Exact Nederland zal zich blijven richten op het midden- en kleinbedrijf (MKB). Daarnaast zet het bedrijf uit Delft een groep op die mikt op de bovenkant van het middensegment. Daarbij is geen ruimte meer voor de directeur van de Nederlandse activiteiten Van Haasteren, die per direct zijn functie neerlegt. Analisten reageerden verheugd op de stappen van Exact. Rabo Securities noemt de ingreep logisch, omdat het hogere segment van de Nederlandse markt nu eenmaal een andere benadering eist dan het midden- en kleinbedrijf. Ook beleggers prijzen de ingreep, getuige de winst van het aandeel op de effectenbeurs in Amsterdam van 3,4 procent in de ochtendhandel.

Reageer op dit artikel