nieuws

Overname P&O Nedlloyd afgerond

Home

AMSTERDAM (ANP) – De Deense reder Moller-Maersk heeft voldoende aandelen P&O Nedlloyd toegezegd gekregen om het bedrijf van de beurs te kunnen halen. In een gemeenschappelijke verklaring melden de bedrijven vrijdag dat 95,6 procent van de aandelen is toegezegd.

Over ongeveer 45 procent van de aandelen P&O Nedlloyd was bij voorbaat al zekerheid. P&O, voor een kwart eigenaar, en enkele grote institutionele beleggers waren akkoord met de koop. Daar is nu 51,5 procent bijgekomen. Met de overname ontstaat ’s werelds grootste reder. Moller-Maersk maakt voor volgende week donderdag bekend of het zijn bod van in totaal 2,3 miljard euro gestand doet. Dit is een formaliteit. De Denen hebben eerder gezegd door te gaan als 70 procent van de aandelen is aangemeld. Voor het beëindigen van de beursnotering van P&O Nedlloyd is het bezit van minstens 95 procent van de aandelen vereist.

Reageer op dit artikel