nieuws

Meer winst voor Havenbedrijf Rotterdam

Home

ROTTERDAM – Het Havenbedrijf Rotterdam heeft in het eerste halfjaar een nettowinst behaald van 40,2 miljoen euro. Dit is ruim 10 procent meer dan de 36,4 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2004. Dit heeft het havenbedrijf woensdag bekendgemaakt.

De winststijging is vooral toe te schrijven aan de onstuimige groei van de containeroverslag in Rotterdam. Het havenbedrijf ziet daardoor de inkomsten uit havengelden flink toenemen. Ook de verhuur van de haventerreinen leverde meer geld op. Het winstcijfer komt overeen met de eigen raming van het bedrijf, dat in geheel 2005 een winst van ongeveer 80 miljoen euro verwacht te behalen. Havenbedrijf Rotterdam gaat zijn enige aandeelhouder, de gemeente Rotterdam, een interim-dividend van 24 miljoen euro uitkeren. Het is voor het eerst dat de sinds 1 januari 2004 verzelfstandigde onderneming dit doet. De totale bedrijfsopbrengsten namen toe van 209,7 miljoen naar 216,4 miljoen euro. De havengelden kwamen uit op 117 miljoen euro en de inkomsten uit verhuur van terreinen bedroegen 91 miljoen euro.

Reageer op dit artikel