nieuws

GTI richt Euromax Terminal in

Home

BUNNIK/HEINENOORD – GTI Infra heeft de opdracht verworven voor de aanleg van de Euromax Terminal op de Rotterdamse Maasvlakte. Met de opdracht, die wordt uitgevoerd met Ooms Averhorn en Bemo Rail, is 54 miljoen euro gemoeid.

Het gaat om civiele werkzaamheden, en de aanleg van kraanrails, bordessen en het elektra. GTI ontwerpt, levert en installeert onder meer inkoop- en verdeelstations, verlichtings- en cameramasten, plc-besturing en bekabeling. De percelen worden vanaf eind 2007 in fasen in gebruik genomen.
Euromax Terminal is een joint venture van ECT en P&O Nedlloyd, die wordt ontwikkeld om de sterke toename van containervervoer te faciliteren. De terminal komt op de Maasvlakte Olie Terminal, op het noordwestelijke deel van de Maasvlakte, en zal zich later uitbreiden op de geplande Tweede Maasvlakte. In deze, eerste, fase wordt zo’n tachtig hectare bebouwd.

Reageer op dit artikel