nieuws

Retailers sluiten meer partnerships

Home

Retailers sluiten meer partnerships ondanks dat ze er traditioneel niet sterk in zijn’, zegt Harry Langevoort van IBM op een executive forum van Manhattan Associates.

Retailers hebben een sterke focus op de klant. Ze proberen flexibeler te worden qua organisatie en IT zodat ze sneller kunnen reageren en beter kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Een van die veranderingen is het gedrag van klanten. ‘Klanten hebben veel informatiebronnen gekregen, zoals internet. Ze zijn daardoor zeer goed geïnformeerd, bijvoorbeeld over kleding of elektronica, en dat verandert het koopgedrag.’ Volgens Langevoort doen discounters, zoals Aldi, het momenteel erg goed en dat terwijl consumenten vervolgens bij Starbucks dure koffie halen.

Reageer op dit artikel