nieuws

Havenbedrijf Rotterdam bouwt glasvezelnetwerk

Home

ROTTERDAM – De Rotterdamse haven krijgt een nieuw glasvezelnetwerk waarmee breedbandverbindingen mogelijk zijn. Dat heeft het Havenbedrijf Rotterdam dinsdag bekendgemaakt. Het havenbedrijf laat het netwerk aanleggen en wordt de eigenaar en het bedrijfsleven in de haven kan er gebruik van maken.

Het huidige netwerk bestaat vijftien jaar en is sterk verouderd. Op dit moment telt het havengebied 32 radarposten en diverse verkeerscentrales. Het nieuwe glasvezelnetwerk wordt 155 kilometer lang en moet het hele havengebied van de Van Brienenoordbrug tot aan de Tweede Maasvlakte omvatten. De aanlegkosten schat het havenbedrijf op 7 miljoen euro.
De overcapaciteit op het netwerk wil het havenbedrijf vanaf 2007 tegen betaling aanbieden aan de ongeveer 1200 bedrijven in het gebied. Een commerciële telecomprovider moet de exploitatie van het netwerk op zich gaan nemen.

Reageer op dit artikel