nieuws

Aldi Süd zet nieuw controlesysteem non-food op

Home

MÜLHEIM – Aldi Süd gaat de kwaliteitscontrole op non-foodproducten verstevigen. Vanaf nu worden niet alleen de leveranciers van deze goederen in het Verre Oosten gecontroleerd, maar ook de toeleveranciers van deze bedrijven.

Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. Aanleiding voor de maatregel zijn een aantal schandalen rond uit Azië geïmporteerde elektronica, waaronder een elektrische zaag. Deze moesten vanwege een constructiefout door Aldi worden teruggehaald bij consumenten. Aldi wil zijn imago als leverancier van voordelige kwaliteitsartikelen niet verder in gevaar brengen en heeft besloten te investeren in betere controle.

Ook logistiek
LGA Qualitest zal niet alleen periodieke controles op de kwaliteit van de geleverde artikelen uitvoeren, maar ook op de productielijnen van de verschillende fabrikanten. Daarnaast zal ook de logistiek beter worden gecontroleerd. De Duitse vakpers verwacht dat verschillende andere afnemers van deze producten, waaronder bouwmarkten, het voorbeeld van Aldi Süd zullen volgen.

Reageer op dit artikel