nieuws

Centraal Boekhuis krijgt nieuwe sorter

Home

CULEMBORG – Het dc van Centraal Boekhuis in Culemborg krijgt een nieuwe sorter. Het sorteersysteem is 380 meter lang en heeft vijf infeeds.

De zogeheten Crosssorter, geleverd door Vanderlande, is gebaseerd op een crossbelt-sorter en maakt gebruik van nieuwe technologieën zoals lineaire motoren en IR-datacommunicatie. Het sorteersysteem kan gemengde stromen kleine en grote producten aan. De capaciteit en het aantal uitgangen van het systeem in Culemborg is gebaseerd op de verwachte piekstromen rond de feestdagen.
De sorter wordt in twee fasen gebouwd om de omschakeling van het oude naar het nieuwe systeem zo soepel mogelijk te laten verlopen. Nog voor de zomer van 2006 met het draaien.
De Vervoerscentrale, het expeditiebedrijf van Centraal Boekhuis, beschikt in Culemborg over een modern dc met onder meer een automatisch hoogbouwmagazijn. Per jaar worden 55 miljoen boeken van 600 uitgeverijen geleverd aan 1800 Nederlandse en Vlaamse boekhandels.

Reageer op dit artikel