nieuws

SAP gaat strijd om het MKB met Oracle aan

Home

SAP gaat de salesactiviteiten richting het MKB voor haar software uitbreiden. Hiervoor heeft de softwareontwikkelaar het Partner Edge Channel Partner Program opgestart. Aartsrivaal Oracle kondigde onlangs een zelfde strategie aan.

De verkoop aan het MKB-segment wordt steeds lucratiever ten opzichte van het top-segment. SAP gaat daarom op zoek naar partners om het aandeel in de MKB-markt met minimaal 30 procent te vergroten. SAP mikt op bedrijven met minder dan 2.500 medewerkers terwijl Oracle kijkt naar de omvang van IT-projecten binnen een bedrijf.
In tegenstelling tot andere partnerprogramma’s beloont SAP Partner Edge partners niet alleen voor verkooptransacties, maar ook voor activiteiten die bijdragen aan het uitbouwen van de capaciteit, zoals trainingen en klanttevredenheid.

Reageer op dit artikel