nieuws

GLS breidt uit met thuisbezorging

Home

AMSTERDAM – Pakketvervoerder GLS gaat zich ook bezighouden met het opzetten van een expresnetwerk, het optimaliseren van bezorging aan huis en het verwerken van brieven. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de jaarresultaten.

De GLS Groep heeft afgelopen boekjaar (dat liep tot 31 maart 2005) 8,3 procent meer omzet behaald dan in het vorige boekjaar. De omzet kwam uit op ongeveer 1,3 miljard euro. Winst voor belastingen van de Groep steeg met 6,9 procent tot 89.7 miljoen.
De komende vijf jaar gaat het bedrijf zo’n 300 miljoen investeren in infrastructuur, het aflossen van schulden van de Groep en het ontwikkelen van drie strategische sectoren. Dit laatste omvat, zoals gezegd: het opzetten van een expresnetwerk, optimaliseren van leveringen aan particulieren en briefverwerking (door die in te voeren in briefnetwerken van postbedrijven).
Dit boekjaar wordt ongeveer 65 miljoen geïnvesteerd. 55 miljoen hiervan wordt gebruikt voor nieuwe vestigingen en voor technische en IT-apparatuur. CEO Rico Back: “We willen dit boekjaar alle voorbereidende activiteiten afronden die nodig zijn om diensten op te zetten op het gebied van expres-, brief- en particuliere bezorging. We concentreren ons daarbij op Europa.” Verder verwacht hij dat de omzet dit boekjaar verder zal stijgen tot 1,45 miljard. “En tegen 2010 zal de omzet van GLS zijn gestegen tot 1,7 miljard.”

Reageer op dit artikel