nieuws

Floraholland gaat ondergronds

Home

VENLO – Floraholland heeft de gemeentelijke tunnel die haar vestiging in Venlo met industrieterrein Trade port Oost verbindt, officieel in gebruik genomen.

Door de tunnel onder de Venrayseweg zullen jaarlijks miljoenen bloemen en planten getransporteerd worden naar het tegenover de bloemenveiling gelegen uitbreidingsgebied Flora trade parc Venlo. De ongeveer honderd meter lange en zeveneneenhalf meter brede tunnelverbinding fungeert tevens als productstraat en verzekert een snelle aflevering van gekochte producten. De tunnel is met financiële steun van de Europese Unie in negen maanden tijd gerealiseerd. Wethouder Economische Zaken en Cultuur Ina Leppink-Schuitema van de gemeente Venlo reed voor de allereerste keer veilingkarren met bloemen en planten door de tunnel.

Reageer op dit artikel