nieuws

Toyota en BT worden geïntegreerd

Home

WADDINXVEEN/EDE – De organisaties van Toyota Material Handling Company en BT Group worden geïntegreerd. Vanaf de zomer ontstaat er één nieuwe organisatie onder de naam Toyota Material Handling Group.

Sinds de overname halverwege 2000 van BT door Toyota is er nauwelijks iets veranderd in de organisatiestructuur van beide heftruckleveranciers. Dat gaat nu veranderen. Beide organisaties worden met elkaar geïntegreerd en krijgen één management team. De holding denkt sneller te kunnen groeien en de concurrentiepositie te kunnen versterken door optimaal gebruik te maken van de synergie tussen Toyota en BT en door overlappingen te minimaliseren. “De integratie zal een stapsgewijs proces zijn. In de komende maanden zullen de wereldwijde en regionale managementteams onderzoeken hoe we beter kunnen voldoen aan de vraag van onze klanten”, zegt Tetsuro Toyoda, president van Toyota Material Handling Company.
Wat de exacte gevolgen van de integratie voor de organisaties in Nederland zijn, is nog onduidelijk. Wel zullen bestaande sterke merknamen gehandhaafd blijven.

Reageer op dit artikel