nieuws

Opnieuw problemen bij Exact

Home

Softwarebedrijf Exact blijft problemen houden. De nieuwe financiële topman Eelco van der Enden heeft ontslag genomen, zo is woensdag bevestigd. Op de beurs in Amsterdam zakte de koers van Exact 4,5 procent.

Volgens een woordvoerder vertrekt Van der Enden om ,,persoonlijke redenen” en heeft zijn besluit niets te maken met de manier waarop de onderneming wordt geleid. ,,De baan is gewoon niet wat hij ervan had verwacht.”
Van der Enden werd na een bestuurscrisis eind vorig jaar belast met het werk van financieel-directeur bij het softwarehuis. Zijn aanstelling zou donderdag op de algemene aandeelhoudersvergadering worden bevestigd. Vorig jaar speelde bij het Delftse bedrijf een conflict dat leidde tot het opstappen van directieleden en de voltallige raad van commissarissen. Oprichter en grootaandeelhouder Eduard Hagens herstelde zijn machtspositie en is weer bestuursvoorzitter bij de onderneming die hij in 1984, samen met anderen, heeft opgericht. Eerder werd Hagens ervan beticht de touwtjes te strak in handen te willen houden.
Exact telt meer dan 2000 werknemers en ontwikkelt software voor de zakelijke markt. Ruim 40 procent van de jaaromzet in 2004 van 212 miljoen euro wordt in Nederland binnengehaald.

Reageer op dit artikel