nieuws

Nieuwe naam voor Oracle middleware-producten

Home

Oracle Fusion Middleware is de nieuwe naamgeving voor een aantal producten van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle. Onder andere de J2EE application server, application development tools, integration en datamanagement hubs, Bpel (Business Process Execution Language for Web Services) en nog een aantal andere producten zullen onder deze naam worden gepromoot.

Het bedrijf wil door het ‘samenvoegen’ van al deze producten duidelijkheid scheppen voor de markt. De andere producten die het bedrijf levert, zoals software die oorspronkelijk van Peoplesoft of J.D. Edwards vandaan komt, zullen worden gecertificeerd voor compatibiliteit met Oracle Fusion Middleware.

Door de overname van Peoplesoft heeft Oracle opeens een groot aantal klanten die gebruik maken van databases van IBM DB/2 of Microsofts SQLServer. Oracle heeft aan deze klanten laten weten dat het voorlopig nog ondersteuning zal bieden voor andere databases in combinatie met software van Peoplesoft en J.D. Edwards. Veel keus heeft het bedrijf ook niet, het overstappen naar een andere database kost bedrijven veel geld terwijl de noodzaak daarvoor vaak niet aanwezig is. John Rymer van Forrester Research denkt dat Oracle met creatieve manieren komt om de klanten op termijn alsnog te laten overstappen op een Oracle-database.

Reageer op dit artikel