nieuws

Exploitatie Betuweroute tóch openbaar aanbesteed

Home

DEN HAAG – De exploitatie van de Betuwelijn wordt toch openbaar aanbesteed. De Tweede Kamer heeft minister Peijs teruggefloten, die ProRail de aanbesteding tijdelijk gunde voor de eerste drie tot vijf jaar.

ProRail stelt dat bij een exploitatie over langere tijd, de eerste tijd nog tekorten ontstaan, die de minister moet aanvullen. De Tweede Kamer stond niet te juichen bij nog eens extra kapitaalinjecties en drong er bij de minister sterk op aan toch maar openbaar te gaan aanbesteden.
Met een openbare aanbesteding kunnen nu ook andere bedrijven alsnog meedingen naar (een rol in) de exploitatie. Zo komt dus ook TowRail, een consortium met onder meer Volker Wessels en Siemens Nederland, weer in beeld. TowRail denkt de Betuweroute binnen vijf jaar wél rendabel te kunnen maken, onder meer door het hele traject Rotterdam-Ruhrgebied te beschouwen, en niet alleen de route Rotterdam-Zevenaar.

Reageer op dit artikel