nieuws

Constructor Dexion 100 procent in Noorse handen

Home

MIJDRECHT – Constructor Dexion Holland is nu volledig in handen van Aker Material Handling. Dit Noorse bedrijf had al 74 procent van de aandelen en heeft dat uitgebreid tot 100 procent.

Aker Material Handling is ontstaan uit de overname van Constructor en Bruynzeel in 1995 en Dexion in 1999. Constructor en Bruynzeel waren beide afkomstig uit het Electrolux-concern. De merknamen Constructor en Dexion worden in Nederland op de markt gebracht door Constructor Dexion uit Mijdrecht. Bruynzeel wordt op de markt gebracht door Bruynzeel zelf. De producten worden gefabriceerd in Duitsland, Nederland en Noorwegen. Aker Material Handling is onderdeel van Aker, een grote Noorse multinational met 41.000 werknemers en activiteiten in de scheepsbouw, procesindustrie, visserij, viswerking en offshore.
Binnen de material handling-divisie zal in de toekomst meer de nadruk worden gelegd op de namen Aker Material Handling en Constructor.

Reageer op dit artikel