nieuws

Primagaz selecteert nieuw informatiesysteem

Home

Gasleverancier Primagaz gaat bij de Nederlandse en Belgische vestigingen Navision van Microsoft gebruiken Hiermee wil het bedrijf zorgen voor een betere ondersteuning van haar buiten- en binnendienstmedewerkers en een betere inzichtelijkheid van informatie.

Eldert Bruinink, controller bij Primagaz Benelux, legt uit waarom de gasleverancier behoefte had aan een nieuw systeem. ‘Voorheen werkten we in Nederland en België met twee totaal verschillende omgevingen, waarbij verschillende delen bestonden uit maatwerk. Om de onderlinge uitwisseling en inzichtelijkheid van bedrijfgegevens te optimaliseren zochten we één uniform systeem, gebaseerd op standaard software. Daarbij was ook belangrijk dat we buiten- en binnendienstmedewerkers volledig wilden ondersteunen. Zo kunnen we beter en sneller anticiperen op de wensen van de klanten en ze beter inzicht geven in voor hen relevante informatie.’

Aan de keuze van Primagaz ging een intensief selectieproces vooraf, dat ongeveer een jaar in beslag nam. In eerste instantie werden de interne organisatie en de gehanteerde bedrijfsprocessen in kaart gebracht, waarna gedetailleerde verbeterpunten zijn geformuleerd. Bruinink: “Dat is een tijdrovend en intensief proces, maar maakt de uiteindelijke selectie wel makkelijker. We weten daardoor precies wat we nodig hebben, welke punten we willen verbeteren en welke vragen we moesten stellen aan de kandidaat-leveranciers.’ Uiteindelijk werd voor MBS Navision en implementatiepartner Watermark gekozen.

Reageer op dit artikel