nieuws

Oracle verhoogt bod op Retek

Home

De strijd om de Amerikaanse softwareonderneming Retek is nog niet gestreden. Branchegenoot Oracle heeft zijn bod op het bedrijf verhoogd van 9 naar 11,25 dollar per aandeel. De totale overnamesom zou daarmee op 631 miljoen dollar komen.

Oracle is de strijd aangegaan met het Duitse softwarebedrijf SAP. Dat bedrijf bereikte in februari een akkoord met Retek over een bod van 8,50 dollar per aandeel. Deze afspraak werd vorige week verstoord door Oracle, dat toen 9 dollar per aandeel bood. In een reactie daarop verhoogde SAP donderdag zijn bod naar 11 dollar per aandeel. Nu heeft Oracle zijn bod ook weer verhoogd.
Retek levert onder meer op maat gesneden software voor grote ketens als Gap, Best Buy en Tesco. Oracle is sinds kort gespecialiseerd in vijandige overnames, een fenomeen dat heel ongewoon is in de IT-industrie. Peoplesoft gaf zich eind vorig jaar na een anderhalf jaar durende strijd over aan het concern van miljardair Larry Ellison. Toen ging het om een bedrag van ruim 10 miljard dollar.

Reageer op dit artikel