nieuws

Oracle neemt Retek over

Home

Oracle neemt branchegenoot Retek over en verslaat daarmee concurrent SAP die ook een bod uitbracht. Gisteren bereikte Oracle vereenstemming over de overname tegen een prijs van 11,25 dollar per aandeel. Dat komt neer op ongeveer 650 miljoen dollar als totaalwaardering voor het bedrijf, waarin Oracle reeds een belang van 10 procent had.

Retek levert software en diensten aan de detailhandel en had vorig jaar een omzet van 174 miljoen dollar. In februari leek Retek nog in handen te komen van SAP, dat een bod van 8,50 dollar per aandeel had gedaan. Oracle ging daar een paar weken geleden overheen met een bod van 9 dollar. SAP deed daarop een eindbod van 11 dollar. Voor Oracle is dit de tweede overname in betrekkelijk korte tijd. Vorig jaar nam de firma voor ruim 10 miljard dollar het bedrijf Peoplesoft over en werd daarmee SAP’s belangrijkste concurrent in de markt voor geïntegreerde bedrijfsapplicaties.

Reageer op dit artikel