nieuws

Logistiek nog te onbekend in Nederland

Home

DEN HAAG – Logistiek speelt een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving, maar tegelijkertijd weet Nederland daar nog te weinig van. Dat bleek tijdens het Logistiek Café dat NDL in Den Haag organiseerde voor bedrijfsleven, overheid en politiek.

Het logistieke bedrijfsleven wil het belang van logistiek voor de Nederlandse economie en maatschappij verder naar buiten brengen door met overheid, politiek en maatschappelijke organisaties te discussiëren.

Om deze boodschap kracht bij te zetten overhandigde NDL-directeur Dirk ’t Hooft (rechts) de uitgave ‘de logistieke kracht van Nederland 2005’ aan Jaap van Schreijen (links), directeur Directie Industrie en Diensten van het ministerie van Economische Zaken.

In een paneldiscussie waarin naast Van Schreijen ook Co Verdaas (Tweede Kamerlid PvdA), en Onno Meij (managing director TNT Logistics Benelux) zaten werd het belang van logistiek binnen de internationale concurrentiepositie van Nederland, onderschreven. In de discussie werd duidelijk dat een belangrijke rol is weggelegd voor het publiceren van objectieve, toetsbare en overzichtelijke feiten en cijfers, omdat dit de waarde van logistiek en de kwaliteit van de discussie rond dit thema ten goede komt.
NDL kwam met de uitgave ‘de logistieke kracht van Nederland 2005’ omdat een handzaam overzicht van feiten en cijfers rond logistiek en de rol die het speelt voor Nederland, tot nu toe ontbrak.
Dit was het tweede Logistieke Café van NDL. Het eerste werd vorig jaar gehouden tijdens de Week van de Logistiek. In het najaar van 2005 zal NDL naar verwachting opnieuw een Logistiek Café organiseren.

Reageer op dit artikel