nieuws

Paniek om mautfraude zwaar overtrokken

Home

ZOETERMEER – In een Duitse tv-uitzending werd gezegd dat 25 procent van de vrachtauto’s geen maut betaald. Volgens de Duitse wegvervoersorganisatie zijn het vooral de ‘buitenlanders’ die frauderen.

In een uitzending van Frontal 21 werd gezegd dat 25 procent van de vrachtauto’s geen maut betaald. Het zijn volgens BGL vooral de ‘buitenlanders’ die frauderen.
De stellingname van de BGL is volgens Rick Ohm van TLN sterk overtrokken. Volgens hem frauderen er vast wel bedrijven, “zoals er ook mensen door een rood stoplicht rijden”, aldus Ohm. “Maar dat aantal zal niet groot zijn, er staat immers een boete van 20.000 euro op frauderen.” De fraudekreet van BGL kwam voort uit een test, waarbij een vrachtauto over een stuk Duitse snelweg reed en bleek dat geen van de acht gepasseerde tolpoorten was geactiveerd.

Reageer op dit artikel