nieuws

Logistiek TPG draait goed

Home

HOOFDDORP – TPG heeft vorig jaar in Logistics een omzet van bijna 4,1 miljard behaald. Dat is 9,3 procent meer dan in het jaar ervoor. Winst voor belastingen bedroeg 153 miljoen, tegenover 24 miljoen in 2003.

De omzetgroei van 22,4 procent in het vierde kwartaal kwam vooral door de overname van Wilson. Zonder deze overname bedroeg autonome groei in dit kwartaal 3,4 procent. Goede resultaten komen vooral door herstel in de Amerikaanse markt. Spanje en Turkije presteerden goed, Duitsland en Engeland eveneens. Rationalisering van niet-automotivecontracten zorgden in Italië voor omzetdaling. Frankrijk bleef ondermaats, maar inmiddels hebben correctiemaatregelen geleid tot resultaatverbeteringen.Autonome groei in de rest van de wereld (5,3 procent) remde door vertraging van groei in de automobielsector in China.
De operationele marge was vorig jaar 3,7 procent. De marge is vier kwartalen op rij verbeterd, vooral door successen van het Transformation through standardisation-programma. Met dit programma verwacht het bedrijf verdere operationele verbeteringen in contractlogistiek.

De divisie Express heeft een marge behaald van 7,9 procent, ten opzichte van 6,5 procent in 2003. Gedurende het vierde kwartaal van 2004 werd zelfs een recordmarge van 10 procent bereikt.
TPG maakte eerder dit jaar bekend dat alle post-, express en logistieke activiteiten voortaan onder één merknaam, TNT, zullen worden gevoerd.

Reageer op dit artikel