nieuws

Euronext geeft AND ‘ernstige waarschuwing

Home

Softwarebedrijf AND heeft vrijdag van beursexploitant Euronext een ‘ernstige schriftelijke waarschuwing’ gekregen. De onderneming, vooral bedreven in het maken van autonavigatiesystemen, heeft regels overtreden die gelden voor aan de beurs genoteerde ondernemingen.

AND heeft volgens Euronext verzuimd tijdig te melden dat de operationele winst vorig jaar sterk minder zou zijn dan eerder aangekondigd. AND publiceerde in juni een operationele winst van 1 miljoen euro te verwachten. In december kwam de maker van de routeplanners met een neerwaartse bijstelling tot een verlies van 200.000 euro. Daarmee zijn volgens Euronext beleggers gedupeerd. Een ‘ernstige schriftelijke waarschuwing’ is het op een na zwaarste sanctiemiddel van de beursuitbater. Zwaarder is nog het uit de handel halen van het fonds. Dat heeft Euronext de laatste jaren niet meer gedaan.
AND zegt zich niet te kunnen verenigen met deze ,,arbitraire uitspraak”. Volgens AND wordt in het oordeel van Euronext de omvang van de onderneming onvoldoende meegewogen. Bovendien blijkt uit niet dat een redelijk handelend en bekwaam bestuurder de markt eerder had kunnen of moeten informeren. Er is geen beroepsmogelijkheid tegen de uitspraak.

Reageer op dit artikel