nieuws

Aldi weer voor rechter

Home

BEST – De directie van Aldi wordt opnieuw voor de rechter gedaagd door de werknemers van het dc in Best. Ze willen hun werkgever dwingen afspraken na te komen die eerder zijn gemaakt over onder meer het afhandelen van klachten en de houding van de leiding tegenover het personeel.

Het is de tweede keer dat het personeel van Aldi een rechtszaak aanspant tegen de eigen werkgever. De Belangengroep, waarin zeven werknemers zitten namens de 150 werknemers van het dc in Best, spant de procedure aan. ,,We zijn nu nog bezig om de zaak helemaal rond te maken. Eind volgende week stappen we met steun van de vakbond naar de rechter,” aldus W. van den Broek van de Belangengroep. Aldi wilde niet reageren op de beschuldigingen en de aanstaande rechtszaak.
Vorig jaar stonden Aldi-chauffeur Van den Broek en het supermarktconcern nog tegenover elkaar in de rechtszaal. Aldi had hem ontslagen, maar de chauffeur vond dat hij ten onrechte de laan was uitgestuurd. De kantonrechter in Eindhoven sprak uit dat het vakbondskaderlid zich kan beroepen op ontslagbescherming en vrijheid van meningsuiting. Van den Broek kon meteen weer aan de slag.
Het Brabantse Aldi-dc heeft een geschiedenis van conflicten met werknemers en vakbonden. Vorig jaar maart spraken de vakbonden en Aldi Nederland voor het eerst sinds tijden weer met elkaar. Zo werd er gesproken over een nieuw contract voor de filiaalleiders, maar ook over de bedrijfscultuur bij de supermarktketen. Volgens Van den Broek is het na een korte periode van verbetering ,,weer kommer en kwel”. Zo worden werknemers weer beschuldigd van onder meer diefstal en fraude en in sommige gevallen worden ze gedwongen ontslag te nemen.

Reageer op dit artikel