nieuws

Ordina ziet af van bod op PinkRoccade

Home

Ordina maakt de weg vrij voor concurrent Getronics in de overnamestrijd rond PinkRoccade. Ordina brengt geen bod uit. Volgens de automatiseerder heeft PinkRoccade te weinig informatie beschikbaar gesteld voor het boekenonderzoek.

Vanwege dat gebrek aan informatie zou Ordina geen fatsoenlijk onderbouwd bod kunnen uitbrengen en ziet er daarom vanaf, zo luidt de verklaring van het ICT-bedrijf uit Nieuwegein. De afgelopen maanden zat Ordina Getronics flink dwars bij diens voornemen PinkRoccade over te nemen. Vorig jaar was het samengaan van die twee al bijna beklonken, toen Ordina zich meldde als geïnteresseerde koper. Onder druk van grootaandeelhouders, waaronder de Nederlandse Staat, moest PinkRoccade Ordina een boekenonderzoek toestaan.

Meer informatie nodig
In de loop van dat onderzoek kreeg Ordina behoefte aan ‘nadere informatie’, maar PinkRoccade heeft die niet willen geven. Die extra gegevens waren echter ‘essentieel om de mogelijkheid tot het behalen van synergievoordelen te beoordelen en voor het onderbouwen van de ‘businesscase’ van het samengaan van beide bedrijven’, stelde Ordina dinsdag. Bestuursvoorzitter van Ordina Ronald Kasteel is teleurgesteld over de uitkomst. Hij vindt dat PinkRoccade ‘niet soepel’ heeft meegewerkt aan het boekenonderzoek, ondanks aandringen aan de aandeelhouders. Het lijkt erop dat PinkRoccade iets heeft te verbergen, aldus Kasteel. Dat gevoel komt mede voort uit het feit dat de informatie waarom Ordina had gevraagd wat hem betreft ook aan Getronics mocht worden gegeven.
‘Geen eerlijke kans’
Kasteel zei in het boekenonderzoek behoefte te hebben aan een ‘grotere mate van transparantie’, en niet zozeer aan concurrentiegevoelige informatie. De bestuursvoorzitter van Ordina vindt dat zijn bedrijf ‘geen eerlijke kans’ heeft gehad. Getronics wilde nog geen officiële reactie geven op het besluit van Ordina. ‘Er ontstaat nu een nieuwe situatie’, zei een woordvoerder, die eraan toevoegde dat Getronics de ontstane situatie eerst wil bestuderen.

Reageer op dit artikel