nieuws

Maut betalen via telefoon

Home

DOETINCHEM – Maut betalen kan nu op nog een manier. TollDirect biedt chauffeurs de mogelijkheid chauffeurs te laten registreren per telefoon. Daarmee wordt bijvoorbeeld de inbouw van een OBU overbodig.

Initiatiefnemer TollDirect is onderdeel van de Walter TeleMedien groep en het bedrijf zegt een gat in de markt te zien voor die bedrijven die de inbouw van OBU’s te duur vinden dan wel niet vaak genoeg naar Duitsland te rijden om de inbouw van zo’n kastje te kunnen terugverdienen. Met een belletje kan de chauffeur zijn of haar positie doorgeven waarna TollDirect dit doorgeeft aan Toll Collect. Een ander voordeel naast het niet hoeven inbouwen van OBU’s is dat het voertuig niet hoeft stil te staan voor registratie. Als een soort van opstartactie brengt TollDirect alleen de kilometerbelasting en de telefoonkosten aan de vervoerder in rekening.

Reageer op dit artikel