nieuws

Laatste Scania 4-serie van de band gerold

Home

DEN HAAG – In de Scania-fabriek in Zwolle is de laatste 4-serie truck van de productielijn gerold. De productie van dit type truck is in 1996 gestart. In totaal zijn van de Scania 4-serie in Zwolle 160.479 exemplaren van de band gelopen.

Scania hoeft niet te bang te zijn dat de nieuwe truck niet aan de oude kan tippen. Het Zweedse truckmerk kreeg immers voor de opvolger, de R-serie, tijdens de Internationale Auto Ausstellung in Hannover afgelopen november al de truck of the Year-award uitgereikt. In april van het vorig jaar werd in Zwolle de eerste van de nieuwe serie geproduceerd, waardoor beide typen ongeveer negen maanden tegelijk zijn geproduceerd. In het derde kwartaal werd daarvan overigens pas de eerste verkocht.

Reageer op dit artikel