nieuws

Vorksensor met verbeterde optische eigenschappen

Home

BILTHOVEN – Sick heeft een nieuwe vorksensor geïntroduceerd. De sensor is verkrijgbaar in drie verschillende vorkdiepten en zeven vorkbreedten.

Nieuw in de WF-vorksensor is de verplaatsing van de zender en de ontvanger van de sensoren – de optische as – naar een positie die op slechts 3 millimeter van de voorkant van de behuizing ligt. Hierdoor wordt de detectie van vlakke voorwerpen verbeterd. Voor de behuizing is gebruik gemaakt van aluminium, kunststof en polyamide, waardoor de sensor bestand is tegen mechanische, chemische en elektromagnetische invloeden.
De sensor is geschikt voor gebruik in snelle omgevingen. Bij een bandsnelheid van 100 meter per minuut bedraagt de positionele nauwkeurigheid 0,03 millimeter. De sensor kan zowel handmatig als met behulp van teach-in knoppen worden uitgevoerd. Beide uitvoeringen hebben twee gebruikersvriendelijke input-knoppen.
De sensoren zijn geschikt voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld etiket-detectie op ononderbroken rollen, detectie van merken of dubbele vellen en detectie van onderdelen op transportbanden.
De sensor is verkrijgbaar in zeven verschillende vorkbreedten van 2 millimeter tot 120 millimeter. Er zijn drie verschillende vorkdiepten: 40, 60 en 95 millimeter.

Meer informatie: www.sick.nl

Reageer op dit artikel