nieuws

Ruim 72 procent OBU’s ingebouwd

Home

ZOETERMEER – In Nederland is inmiddels ruim 72 procent van de On Board Units ingebouwd. Dat is ruim twintig procent meer dan in LogistiekKrant nummer negentien stond vermeld. Frankrijk blijft de lantaarndrager binnen Europa waar het de inbouw van de kastjes betreft.

In Nederland waren op 19 december 20.931 van de in totaal geleverde 28.910 OBU’s ingebouwd. Het aantal door Nederlandse bedrijven bestelde kastjes bedroeg op die datum 30.179. Onze zuiderburen doen het waar het de inbouw betreft niet veel slechter dan Nederland, met een percentage van 65,8 procent. Oostenrijk volgt Nederland op de voet, Polen daarentegen blijft weer eterk achter met slechts 65,4 procent. Frankrijk baart Toll Collect nog steeds zorgen met een schamele 48,8 procent aan ingebouwde OBU’s. Het met de aanstaande invoering van de Duitse maut belaste consortsium zal bij de jaarwisseling extra mankracht aan de Frans-Duitse grens inzetten.

Reageer op dit artikel