nieuws

Opnieuw brand bij Campina

Home

LUTJEWINKEL – Het kaasproductiebedrijf van Campina Holland Cheese is afgelopen vrijdag omstreeks 15.00 uur getroffen door een grote uitslaande brand.

Het calamiteitenplan is direct in werking gesteld. De 65 medewerkers werden geëvacueerd. De brand veroorzaakte een enorme rook en roetwolk. Op last van de burgemeester moesten daarom ook alle 760 inwoners van Lutjewinkel (bij Schagen, Noord-Holland) hun woningen verlaten. De brand is ernstiger dan de eerdere brand in dit bedrijf, drie maanden geleden. Toen ontstond vooral zware schade door rookontwikkeling. Nu is sprake van een grote uitslaande brand, waardoor een deel van het bedrijf als verloren moet worden beschouwd. De exacte oorzaak en het schadebedrag zijn nog niet bekend.

Reageer op dit artikel