nieuws

Miljoenenclaim bij Furness wegens ‘cacaobrand

Home

AMSTERDAM (ANP) – De grote ‘cacaobrand’ in een loods in Zaandam, vorig jaar juli, heeft geleid tot een claim van 47 miljoen euro die is neergelegd bij Furness Logistics. Dat heeft Koninklijke Frans Maas Groep, waarvan Furness een dochteronderneming is, maandag bekendgemaakt.

De claim is afkomstig van zowel de eigenaar van de cacao als de eigenaar van de door Furness gehuurde loods. Zij stellen Furness aansprakelijk. Door de brand ging een partij van circa 17.000 ton cacao verloren. De loods brandde geheel af. Furness wijst de claim af. De logistieke dienstverlener wijst er ook op dat het opslagcontract aansprakelijkheid voor brandschade uitsluit. De claim zal worden voorgelegd aan arbiters.

 

Lees ook: Brand bij Furness Zaandam (juli 2003)

 

Reageer op dit artikel