nieuws

Klimaatsysteem voor distributiehallen

Home

GENNEP – Het temperatuurverschil onder en boven in de stellingen van hoge distributiehallen is vaak te groot voor temperatuurgevoelige goederen.

In de zomer komen net onder het dak zogenoemde hotspots voor en in de winter coldspots. Bovema S-air heeft speciaal voor magazijnen en distributiecentra een klimaatbeheersingssysteem ontworpen dat deze grote temperatuurverschillen nivelleert. De benodigde energie is een kwart van die van conventionele luchtbehandelingssystemen, zoals airco. Binnen een temperatuurgebied van 12 tot 25 graden Celsius kan dit systeem het temperatuursverschil tussen vloer en dak tot één graad Celsius terugbrengen. Behalve temperatuurbeheersing in de zomermaanden, kan in de winter tot 18 procent energie op de verwarmingskosten worden bespaard, door een gelijkmatige temperatuurverdeling. Het systeem is toepasbaar voor hallen vanaf 10.000 tot 200.000 kubieke meter, met hoogtes vanaf 5 tot 25 meter. Het systeem heeft een laag geluidsniveau en is te combineren met een luchtbevochtiger.

Inlichtingen: Bovema S-air, tel. (0485) 54 55 55, www.bovema-sair.nl

Reageer op dit artikel