nieuws

FloraHolland voorziet lastig 2005

Home

NAALDWIJK – De bloemenveiling FloraHolland verwacht dat het volgend jaar niet gemakkelijk wordt. De energieprijzen blijven hoog, de concurrentie neemt toe en de dollar is zwak.

FloraHolland gaat uit van een gelijkblijvende omzet in 2005. In 2004 bedroeg de omzet 1,9 miljard euro. Het resultaat voor belasting komt volgend jaar uit op 6,6 miljoen euro (2004: 6 miljoen), aldus de woensdag gepubliceerde verwachting van de bloemenveiling. FloraHolland speelt in op de marktontwikkelingen door scherper op de kosten te letten. Om voldoende bloemen te kunnen verkopen, kunnen kwekers uit de lidstaten van de Europese Unie voortaan lid worden van de veiling. Deze nieuwe regeling is een absolute voorwaarde voor het behouden van de concurrentiepositie, zei directeur J. Teelen.

Reageer op dit artikel