nieuws

Rechter ziet ook geen uitweg voor Peoplesoft-Oracle

Home

Het overnamegevecht van Oracle om Peoplesoft in te lijven is nog niet ten einde. Beide partijen zetten hun strijd bij de rechter voort, maar deze wil nu eerst meer informatie voor hij een vonnis kan uitspreken. De rechtszaak wordt op 13 en 14 december voortgezet.

Oracle heeft al zes keer geprobeerd om Peoplesoft te kopen, maar werd steeds afgewezen door het bestuur. De meerderheid van de aandeelhouders van Peoplesoft wil wel ingaan op het bod. Met de rechtszaak probeert Oracle het verzet van de directie van Peoplesoft te breken. Het management van Peoplesoft zegt dat ondanks de instemming van de eigen aandeelhouders Oracles bod te laag is.

Gifpil
De rechtszaak draait om de verdediging tegen de overname van Peoplesoft. De directie heeft namelijk de mogelijkheid om een enorme hoeveelheid aandelen uit te geven, waardoor het belang van Oracle sterk zou verwateren en een volledige overname veel duurder zou uitvallen. Bovendien is Oracle sterk gekant tegen de beloftes van Peoplesoft over de toekomstige service en prijzen aan zijn klanten in geval van een overname.

Ridder
Analist Nathan Schneiderman van Wedbush Morgan Securities ziet voorlopig geen uitweg uit de impasse. ‘We denken niet dat de rechter Peoplesofts gifpil zal verwerpen, rekenen niet op een hoger bod van Oracle en denken ook niet dat een ridder op het witte paard Peoplesoft komt redden.’ Diverse partijen zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat de rechter Oracle gelijk geeft. De meest waarschijnlijke uitkomst is dat de beslissing valt op de aandeelhoudersvergadering van Peoplesoft in maart volgend jaar.

Reageer op dit artikel