nieuws

Neemt Belgische H. Essers Centrum Transport over?

Home

ANTWERPEN – Het Vlaamse nieuwsblad De Tijd meldt dat Centrum Transport uit Valkenswaard waarschijnlijk wordt overgenomen door de Belgische transportgroep H. Essers. Op dit moment zouden gesprekken plaatsvinden tussen beide partijen over de voorwaarden van een overname.

De vermoedelijke reden dat H. Essers interesse heeft in een overname van Centrum Transport is dat het Nederlandse bedrijf goed vertegenwoordigd is in Centraal- en Oost-Europa. Essers heeft daarentegen in die Europese regio’s nog geen filialen staan. Waarschijnlijk heeft Centrum Transport zichzelf in de kijker gespeeld bij H. Essers toen het dankzij de overname van Vittax een logistieke vestiging creëerde in de Vlaamse plaats Overpelt. De omzet van de Belgische overnamekandidaat is m et 133 miljoen euro ruim drie keer hoger dan die van Centrum Transport.

Reageer op dit artikel