nieuws

Foodnet faalt door wantrouwen en ‘verwatering

Home

ZEEWOLDE – Het project Foodnet, voor de bundeling van deelladingen droge kruidenierswaren, is als systeem mislukt. Van de tien logistiek dienstverleners die in 2002 startten, werken er nu nog maar vier samen. Toch vindt mede-initiatiefnemer Albert Joordens van Bakker Logistiek de uitkomst positief. “Er is samenwerking op gang gekomen.”

Vol enthousiasme startten de tien logistiek dienstverleners in 2002 met het uitwisselen van deelladingen droge kruidenierswaren, waarbij tevens gebruik werd gemaakt van elkaars dc’s als overslagpunten. Bij de pilot bleek dat voor deelladingen zo’n dertien procent op ritkilometers te besparen viel. Sindsdien is de samenwerking echter verwaterd. Alleen Bakker Logistiek, Kees Becker Logistiek, Portena en Exel/Tibbett en Britten doen nog mee. “En dan nog vooral met bilaterale uitwisseling in plaats van generieke uitwisseling”, aldus Joordens.

Reageer op dit artikel