nieuws

Exact-ceo en oprichter Hagens kondigt vertrek aan

Home

Eduard Hagens stapt binnen een jaar op als ceo bij softwarebedrijf Exact. Na een heftige interne machtsstrijd werd oprichter Hagens eerder dit jaar weer de baas bij Exact, maar nu wil hij het stokje definitief overgeven aan een nieuwe man.

‘Het is bijzonder onwaarschijnlijk dat ik volgend jaar november nog ceo ben’, noteren analisten van Rabo Securities uit de mond van de Exact-topman tijdens een recent gesprek. Twee maanden geleden ruimden de toenmalige ceo en cfo samen met de voltallige raad van commssarissen het veld na een ruzie met grootaandeelhouder Hagens over de te voeren strategie. De vertrokken bestuurders wilden een voorzichtig beleid voeren, waarbij sterk op de kosten werd gelet. De divisiedirecteuren Patel, Van Haasteren en Kent wilden juist een meer agressieve koers varen. In de daaropvolgende machtsstrijd legden de bestuurders het loodje tegen de aandeelhouders en directeuren. Oprichter en grootaandeelhouder Hagens greep de macht bij ‘zijn’ bedrijf weer terug.

Toekomst
De analisten van de Rabo Securities verwachten dat Hagens een van de drie divisiedirecteuren zal benoemen als zijn opvolger. Hagens zelf zegt dat de benoeming een taak is voor de raad van commissarissen. Rabo zegt te verwachten dat een nieuw management een offensieve koers zal uitzetten met het accent op omzetgroei boven kostenbesparingen.

Reageer op dit artikel