nieuws

Overnamestrijd Peoplesoft laait op

Home

Oracle probeert al ruim een jaar het softwarebedrijf Peoplesoft te kopen. De prooi verzet zich hevig tegen de overname met zijn beschermingswal en voegde daar goede resultaten aan toe.
Peoplesoft floreert en haalt in het derde kwartaal van dit jaar een betere omzet dan verwacht. Volgens analisten is dit een steuntje in de rug voor Peoplesoft in de strijd tegen overname door Oracle.

Misleiding
Beide rivalen treffen elkaar vandaag voor de rechtbank over het programma waarmee Peoplesoft zich ongewenste kopers van het lijf houdt. In dit document staan regels over de verplichtingen van een overnemende partij. Zo zijn klanten ook na een overname verzekerd van volledige service en kunnen ze claims indienen met een hoogte die mogelijk oploopt tot vijf keer de overnameprijs. De overnameprijs van Peoplesoft zou door deze beschermingswal honderden miljoenen dollars hoger kunnen uitkomen.

Ontslag
Woordvoerders van het bedrijf wezen geruchten van de hand dat het dicht bij een overeenkomst was met Oracle. De geruchten waren ontstaan nadat Peoplesoft vrijdag ceo Craig Conway op straat zette. Conway heeft bij Oracle gewerkt, maar hij stond pal in de verdediging van Peoplesoft tegen zijn voormalige werkgever. Met zijn ontslag zou de weg voor een overname vrij zijn. Volgens bestuurslid Steven Goldby waren de vijf commissarissen echter nog altijd tegen de verkoop. De ware reden voor het ontslag van Conway was misleiding van analisten, aldus Goldby. Conway had tegenover hen verklaard dat de overnameperikelen geen invloed hadden op de gang van zaken binnen het bedrijf.

Reageer op dit artikel