nieuws

Musca start met Integrated Pest Management

Home

WAGENINGEN – Musca Opleidingen is gestart met de opleiding ‘Inleiding in Integrated Pest Management (IPM)’. Een opleiding die aansluit bij de internationale ontwikkelingen die niet alleen afkomen op de bestrijdingsbranche, maar op elk bedrijf die met voedsel te maken te maken heeft.

Werken volgens de principes van het IPM-systeem betekent dat de weringsmaatregelen zich niet beperken tot de fabriekshal, maar dat dierplagen OE-ketengericht¹ worden aangepakt. De nieuwe traceerbaarheidseisen op het gebied van de General Food Law sluiten daarbij aan. De cursus is des te actueler nu VROM, de VWA (Keuringsdienst van Waren) en LID (Inspectie) zojuist hebben aangekondigd extra te gaan controleren op gebruik van legale en illegale bestrijdingsmiddelen. Dierplaagpreventie is in de meeste hygiënecodes een zwaar onderbelicht aspect. HACCP-, internationale BRC- en AIB-richtlijnen hebben procedureel nauwelijks iets geregeld als het gaat om het structureel voorkomen van ongedierte. Tijdens de voedselbereiding, op de werkvloer in de industrie, maar ook in verpakkingen tijdens de opslag en het transport. Inlichtingen: www.musca.nl

Reageer op dit artikel