nieuws

Kuehne en Nagel en SembLog uit elkaar

Home

SCHINDELLEGI – Kuehne en Nagel en SembCorp Logistics (SembLog) gaan hun samenwerking beëindigen. De overeenstemming die eind 2000 was bereikt, zou oorspronkelijk 31 december 2005 aflopen, maar beide partijen hebben nu besloten eerder uit elkaar te gaan.

Beide partijen zijn het erover eens dat de samenwerking niet gebracht heeft wat ze er vooraf van gedacht hadden. Kuehne en Nagel en SembLog waren van plan een wereldwijd netwerk in contractlogisitek op te zetten, die was gefocust op Europese activiteiten in Noord-Amerika (via Kuehne en Nagel Logistics), en Azië/Pacifisch gebied (via Semblog).
Substantiële verschillen op het gebied van bedrijfsbenaderingen, branchefocussen en werkterreinen van de diensten zorgden ervoor dat cross-selling activiteiten en gezamenlijke markt penetratie niet goed lukten. Juist omdat de beide bedrijven hadden afgesproken dat ze elkaar in de sleutelmarkten niet dwars zouden zitten, zorgde dit ervoor dat Kuehne en Nagel zich in contractlogistiek, bijvoorbeeld in de Chinese groeimarkt niet ten volle kon ontplooien. De belangen die de bedrijven in elkaar hadden worden nu weer teruggegeven en verkocht.

Reageer op dit artikel